In den beginne was er… MV Assubel.

De geschiedenis van VK Design Evergem, start in het jaar 1977. Toen besloot Willem Raman om zijn schoenen aan te binden en zich vol op een carrière in het minivoetbal te storten. Al snel werd hij de sterke man achter een olijke bende spelers, die stuk voor stuk al hadden geproefd van alle NOMB-reeksen (NOMB = Nationale Onafhankelijke Minivoetbal Bond). Het is toen dat MV Assubel ontstond, dat jarenlang vaste klant was in de kern van Melle, in de provinciale reeksen en bij de veteranen. Jaren aan een stuk, werd het ene mooie moment na het andere in het geheugen gegrift. Niemand die toen ook maar een vermoeden had waar dit verhaal zou eindigen…

En toen was er ZWR Evergem.

Na enkele mooie jaren onderging MV Assubel het lot dat vele ploegen ook al ondergingen. De leeftijd begon vele spelers parten te spelen en ook het gebrek aan helpende handen begon door te wegen. Willem Raman besloot toen om het over een heel andere boeg te gooien. Hij stopte als speler en zette zijn schouders nu onder de oprichting van een jeugdwerking. Die jeugdwerking speelde onder de naam ZWR Evergem, komende van Zakenkantoor Willem Raman. Voor het eerst was er écht sprake van een club en niet langer van een ploeg. Dit alles vond plaats in het jaar 1992. ZWR Evergem werd toen één van de pioniers inzake het clubgebeuren in het kleine minivoetbalwereldje.

Eigenlijk mogen we gerust stellen dat Willem Raman mee aan de basis lag van de oprichting van een jeugdcompetitie in het minivoetbal. Het NOMB organiseerde aanvankelijk verschillende tornooien en bekercompetities. Daarin liet ZWR Evergem meer dan eens van zich spreken en wiste we meermaals door te stoten tot in de eindfases van deze tornooien en bekercompetities. Het was toen dat spelers als Björn Raman en Mike Van Rysel naam maakten en ook doorbraken bij de senioren. Onze jeugdwerking vormde toen een stevige basis, waarmee we verder aan onze toekomst konden bouwen. In de jaren die hierop volgenden zouden heel wat jeugdspelers doorstoten naar de seniorkernen, zoals onder meer Jurgen Raman en Steven Verniers… De basis voor een rijk gevulde geschiedenis was hier gelegd!