U15-jarigen steken kampioenschap op zak!

28-04-2019


Op vrijdag 26 april was het dan zover. Die avond, namen we het op tegen MVC Aalter, in de sporthal van Sint-Jozef te Gent. Het betrof de fameuze wedstrijd die herspeeld diende te worden, nadat de oorspronkelijke partij stilgelegd werd, gezien het binnen regende door een defect dakluik. Winst, betekende kampioen in deze reeks!

Hoogst uitzonderlijk dienden we dus op een vrijdagavond aan te treden met onze U15-jarigen. Maar na overleg met MVC Aalter, kwamen we alsnog tot een oplossing en waren we paraat voor de strijd. Helaas niet op ons thuisfront, maar in de sporthal van Sint-Jozef te Gent. Het werd een spannende partij, die lang alle kanten uit kon... MVC Aalter probeerde ons meteen het voor aan de schenen te leggen, door hoog druk te komen zetten. VK Design Evergem hield echter goed stand en speelde zich meer dan eens knap vanonder de druk uit. We speelden zo ook enkele mooie kansen bij elkaar, waarvan ook eentje de netten deed trillen (1-0). Maar al even snel stelde MVC Aalter orde op zaken, en scoorden zij uit een knappe aanval de 1-1. Alles te herdoen. Maar we lieten de moed niet zakken! We speelden vanuit een sterke organisatie van achteruit en konden zo beetje bij beetje de druk opvoeren. We wisten zo een paar keer de doelman van de bezoekers in de problemen te brengen en dat werd finaal ook beloond met de verdiende 2-1. Helaas lieten we kort daarop dé kans liggen om een eerste stevige tik uit te delen aan MVC Aalter. We dwongen een schepcorner af, maar lieten die onbenut. Op bezoek bij Aalter, misten we maar liefst drie schepcorners en een penalty. Dat spookbeeld leek heel even weer op te dagen... Even later was het echter de beurt aan de bezoekers om een schepcorner te nemen en ook zij misten. Dat gaf de burger weer wat moed en zo gingen we met een krappe 2-1 voorsprong de kampwissel in. In het derde kwart gingen de U15-jarigen van VK Design Evergem door op hetzelfde elan. Een goede organisatie achterin en op de gepaste momenten prikken. We kregen zo opnieuw heel wat doelrijpe kansen, maar konden niet besluiten. Het aantal schepcorners liep wel weer snel op, waardoor we al snel aan onze tweede schepcorner van de avond zaten. Deze werd niet gemist en zo stond de 3-1 op het scorebord. MVC Aalter liet zich niet onbetuigd en kwam stevig opzetten. Maar we hielden stand en gingen zo met een 3-1 score het slotkwart in. Onze U15-jarigen bleven scherp en bij de les in dit slotkwart. We behielden de controle en wisten nog een aantal keer stevig en snedig aan te vallen. Onze inzet en overgave werden beloond. We tekenden voor de geruststellende 4-1 en kwamen daarna niet meer in al te grote problemen. Even later was de winst een feit en was het kampioenschap binnen!

Onze U15-jarigen bekronen zo hun sterk seizoen met het kampioenschap in deze reeks! Ondanks de vele blessures, afwezigen en het gepuzzel... Een dikke proficiat en een pluim voor onze U15-jarigen! We krijgen echter niet veel tijd om er ten volle van te genieten, want op zondag 28 april '19 staat de volgende partij alweer gepland. Dan gaan we op bezoek bij Opel Haeck Drongen B. Vermoedelijk de laatste competitiewedstrijd, gezien er van Mini Sint-Gillis-Waas geen alternatieve datum kwam voor een uitgestelde partij tegen hen... Dus nog één keer knallen en daarna genieten!

Afspraak op zondag 28 april '19, voor het duel tegen OH Drongen B. Aftrap om 14:00, in sporthal Hekers te Zwijnaarde (Ter Linden 29 - 9052 Zwijnaarde).