U15-jarigen pakken volle buit tegen OH Drongen B.

29-04-2019


Op zondag 28 april was het dan zo ver. De eindmeet was in zicht. Er restte ons nu nog één duel tegen Opel Haeck Drongen B, het nummer drie in de stand. Daarvoor trokken we niet richting Keiskant, maar naar sporthal Hekers te Zwijnaarde. Het kampioenschap hadden we al op zak! Nu restte ons enkel nog om met een kers op de taart af te sluiten.

De partij tegen Opel Haeck Drongen B leek in vele opzichten op de partij van afgelopen vrijdag tegen MVC Aalter. Ook deze keer probeerde onze opponent ons meteen het vuur aan de schenen te leggen en hoog druk te zetten. Maar VK Design Evergem borduurde verder op de goede wedstrijd tegen MVC Aalter en wist wel raad met deze situatie. We kwamen er een aantal keren mooi uit en werden beloond met een 0-1 voorsprong. Maar de thuisploeg stelde al even snel gelijk (1-1). We lieten ons echter niet uit het lood slaan en bleven onze kans gaan. Zo speelden we een mooie 1-4 voorsprong bij elkaar en zo gingen we ook de kampwissel in. In het derde kwart ging de partij door op hetzelfde elan. Vanuit een goede organisatie, wisten we de partij onder controle te houden. We liepen zo ook verder tot 1-5 en zaten stilaan op rozen. Opel Haeck Drongen B kwam nog stevig opzetten en milderde tot 2-5. Maar er was ondertussen geen houden meer aan de U15-jarigen van VK Design Evergem. We speelden nog enkele snedige counters bij elkaar en scoorden zo uiteindelijk de 2-6. Even later zat de partij erop en waren de drie punten binnen!

De U15-jarigen van VK Design Evergem geven zo nog wat meer glans aan hun kampioenschap. We sluiten zo het seizoen 2018-2019 af met een meer dan verdiende titel in de 2de ronde. Een mooie kers op de taart. Nogmaals een dikke proficiat én een pluim voor onze U15-jarigen!